Mine beste tips til utstyr hjemme

Min anbefaling og 30% hos Abilica

Her kommer mine beste tips for hva du bør investere i av hjemmetreningsutstyr. Alt kommer an på hva du ønsker med treningen, hva du liker å trene, hvilket nivå du er, plass og hva du har mulighet til. Men jeg har noen gode tips etter å ha trent hjemme i mange år og også vært ambassadør for Abilica siden 2015. Dette er produkter av høy kvalitet og de er opptatt av både bærekraft og service/vedlikehold til deg som kunde om det trengs i etterkant av kjøp.

 

Bruker du koden CATRINE30 får du 30% rabatt på absolutt alt hos www.abilica.no. Dette er et tilbud som gir deg mye for pengene og en ypperlig mulighet til å investere i utstyr du vil ha stor glede av i mange, mange år fremover! Rabatten varer kun til onsdag 20.09.23 kl. 23:59. Varene går fort, så sikre deg dine favoritter før det blir utsolgt.

Før jeg viser til produktene vil jeg kjapt si hva jeg tenker du bør ha for å trene hjemme på det nivået du er.

 

Du har trent en stund:
– Nok vekter som utfordrer deg (gjerne et godt utvalg for tung styrke og litt lettere om du trener fler repetisjoner)

– Kettlebell for hele kroppen
– Benk/stepkasse som gir deg hjelp til å avansere
– Rack/stativ med stang og vektskiver om du ønsker avansere
– Matte til å ha under stativ/til å ligge på

– Tredemølle du kan løpe på (om du har mulighet)

 

Du har trent noe, men fortsatt ganske fersk:
– Strikk
– Matte du kan trene på
– Stepkasse
 En eller flere vekter du kan trene hele kroppen – gjerne ulik tyngde
– Tredemølle du kan løpe på (om du har mulighet)

 

Helt fersk:
– Strikk til å starte med
– Matte til å trene på
– Tredemølle/kondisjonsapparat

Jeg skal nå gå inn på utstyret jeg anbefaler og med bakgrunn i hva jeg selv har og er svært fornøyd med!

 

KONDISJONSAPPARAT
Den beste investeringen jeg har gjort på hjemmegymmet er å investere i tredemølle!

 

Tredemølle 

Å løpe intervaller på en mølle er helt unikt og jeg bruker møllen min på løpetimene mine flere ganger i uken. For deg som har mulighet og plass, er glad i å løpe eller ønsker å bli det så er en tredemølle helt GULL å ha. 

Selv har jeg tredemøllen TM Stream 65 og er kjempefornøyd. Den er enkel i bruk, krever ikke altfor mye plass og du kan sette løpebåndet opp for å spare plass. Du kommer opp i 15% stigning og helt opp til 22 km i fart om du ønsker holde tempoet til Ingebrigtsen!

 

Tredemøllen jeg har finner du HER og utvalget over tredemøller finner du HER. 

 

Med 30 % rabatt får du mye avslag! Som jeg sier til de som spør om det er verdt investeringen; ønsk deg det til jul og bursdag noen år fremover i tillegg til å betale litt selv. Da blir det kanskje ikke så mye penger?

Abilica har mange varianter av kondisjonsapparater og om du har god plass så er det alltid gøy å ha romaskin som du finner HER eller ellipsemaskin om du ikke kan løpe som du finner HER. Det finnes også utvalg av sykler om du liker å sykle: HER


Et tips om du investerer i mølle eller annet kondisjonsapparat så er det å ha et underlag å sette apparatet på. Jeg har denne matten og den fungerer ypperlig: MATTE

 

EN FORM FOR VEKT 

Jeg anbefaler alltid å ha en form for vekt eller fler du kan trene med og også variere mellom. Ofte er vi sterkere i underkroppp enn overkropp for eksempel så å ha to ulike vektklasser kan være fornuftig. Tenk at du skal kunne løfte vekten i øvelsen og det skal kjennes tungt når du er ferdig. Da skal du ikke ha så altfor mange repetisjoner til å gå på. Er vekten lett å løfte og du enkelt tar den opp og ned flere ganger så er den for lett. For å bli sterkere må det være litt tyngde på vekten, men hva som er tungt er veldig individuelt ut i fra hvilket nivå man er på. 

Kettlebell
Selv har jeg både manualer og kettlebells på ulike kilo. Hvor mange kilo du bør gå for kommer an på hvor sterk du er og hvilke øvelser du tenker å kjøre. Ta meg som eksempel så har jeg en stk 8 kg kettlebell, to stk 12 kg kettlebell, og en kettlebell på både 16 kg og 20 kg. Jeg bruker de tyngste kettlebellene på bein og kjører gjerne med de litt lettere på overkropp (og bein når jeg kjører mange repetisjoner). 

 

Kettlebells finner du i ulike varianter HER.

Manualer/Dumbbells

Jeg elsker å trene med manualer og har den seneste tiden fått enda mer dilla på å trene med manualer, gjerne to like av gangen. Det kommer an på hvor sterk du er, men ta feks meg som trener mye som jobber mye med 12,5 (og 15) kg hantler. Da kan jeg bruke begge samtidig på øvelser som knebøy, utfall, markløft og jeg kan bruke en og en på øvelser for overkropp som roing eller skulderpress. Er du usikker på vekt så kan du fint gå litt ned i kilo, men allikevel få mye ut av totalen hvis du kjøper to like. Manualer er gode å holde i og her er det også smart å se på en type vekt som passer både for overkropp og underkropp.

 

Jeg som har investert i et hjemmegym har også et dumbbell rack (stativ) som jeg har alle vektene mine på.

 

Utvalget på manualer og rack til finner du HER.

Pumpset (enklere vektstang)

En enkel måte å kunne legge på vekter og ta av er dette pumsettet HER. Det består av flere skiver du kan sette på og gir en totalvekt på 19 kg. Dette gjør det enkelt å trene hele kroppen. Denne tar liten plass.

Rack/Stativ
Om du har mulighet til å investere i stang med rack så er det mange muligheter og løsninger. Hadde jeg hatt større plass under taket hadde jeg helt klart investert i dette stativet HER. Hvis du som meg ikke har den muligheten, men ønsker et rack er dette stativet helt ypperlig det også, HER. 

Stang og vektskiver
Det finnes mange ulike vektstenger og selv har jeg stang på 15 kg som ikke er den aller lengste pga plass. Du finner den HER. Ellers har jeg vektskiver 5,10,15,20 kg x2 av disse HER. Det finnes mange ulike varianter så ser godt på siden til Abilica og finn den beste løsningen for ditt gym!

Å kunne trene med stang hjemme er en fantastisk mulighet. Du kan også bruke vektskivene som vekt for seg hvis du ønsker en treningsøkt uten stang med høyere tempo for eksempel. 

Vektvest

 

Denne brukte jeg enormt mye i barselpermisjon da jeg gikk tur! Og siden har den fulgt meg. Jeg går turer med den, jeg trener med den ute på gresset om sommeren eller inne på treningsrommet for å enkelt få litt motstand. Vektvesten jeg har går opp til 10 kg og inneholder små sandposer i hver lomme som du kan ta ut dersom du ønsker mindre vekt. Den har to solide brede bånd som gjør at du får strammet til skikkelig og den sitter veldig godt.

10 kg vest finner du HER og 3 kg vektvest finner du HER. 

Benk

Ønsker du å kunne utføre mange ulike øvelser så er en benk et supert alternativ. Jeg bruker min benk til mange beinøvelser, roøvelser, hip trust, step up, sittende skulderpress, benkpress og skrå benkpress, liggende tricepspress og andre øvelser som bensenk for mage.Du finner benken jeg har HER, men et billigere alternativ som ikke gir deg mulighet for å justere høyde finner du HER.

Stepkasse
Jeg ELSKER min stepkasse og bruker den i nesten hver økt! Denne fungerer utmerket til kondisjonsøvelser, men også til styrkeøvelser som nevnt over. Den er selvsagt noe lavere enn benken så den er ikke like god å feks utføre benkpress eller ro kontra benken, men det funker supert likevel! Du finner stepkasse HER og ekstra klosser for å få den høyere HER. 

Strikk
Har du ikke strikk så bør du investere i det og ha det som en kombinasjon til vekter eller for å kunne trene med når du for eksempel er på ferie. Helt genialt å ta med seg i bagen! Jeg bruker primært de tykkere minibanks i stoff for å trene bein og rumpe da de sitter som støpt og gir mye motstand. De kommer i tre pakning med tre ulike vanskelighetsgrader. For å trene overkropp er jeg mest glad i lengre strikker for her kan du både trekke til deg, presse opp og bruke dem i kombinasjon med minibands.

Minibands i stoff tre-pack finner du HER og lange strikker (powerbands) finner du HER.

 

Du finner også noe lettere strikk som er fine å starte med om du er helt nybegynner HER.

Treningsgulv

For deg som investerer i hjemmegym og litt tyngre vekter anbefaler jeg sterkt å investere i gulv. Dette gulvet har jeg på hele treningsrommet og det gir en helhet og beskytter gulvet godt. Du finner gulvet HER. Du får også store matter som fungerer godt å bruke under rack som du ser HER.

 

Treningsmatte

Min favoritt matte er enten denne HER som er tynn og litt bambusaktig i stoffet eller denne som er noe mykere i stoffet HER.

 

Fitnessball 

En fitnessball er fint for deg som ønsker et hjelpemiddel i ulike øvelser og ikke minst til deg som er glad i mer pilates og yoga. Du finner et godt utvalg HER

 

Har du noen spørsmål rundt utstyr så er det bare å sende meg en melding. Jeg har som sagt tatt utgangspunkt i hva jeg selv bruker mye både i egentrening og i onlinetreningene mine. Håper du har fått mange gode tips og tar i bruk rabattkoden CATRINE30 for 30 prosent rabatt på alt til og med 20.september. Jeg vil avslutte med å si at ved å tenke lett, tilgjengelig trening og utstyr som gjør at du får trent og gjort noe for helsen er noe av det beste man kan investere penger i. Hjemmetrening er så fantastisk og jeg har de seneste 5 årene trent hjemme 80-90% av tiden. Det kommer jeg til å fortsette med når jeg har så mye fint utstyr bare ned trappen. Sett de på en bestemt plass eller rom, så har du et “sted” du trener og et sted “å gå på trening” til. Det gjør også noe med motivasjonen!

 

GOD TRENING OG HANDEL på www.abilica.no 

 

Klem fra Catrine